Snowpiercer konusu: Küresel Isınmanın İnsanla İmtihanı

Snowpiercer, konusu kıyamete dayanan bir yapım. Dünyayı bir yolcu trenine sığdıran bu dizinin diğerlerinden ayrılan bir yönü var. Konunun kendini kanıtlamış olması. Yanlış anlamayın kıyametin falan yaşandığı yok fakat 2013 yılında yayınlanan Kore yapımı filmin dizi versiyonu kendileri. Anlayacağınız sadece biz yapmıyoruz bu uyarlama işlerini sadece biz biraz fazla yapıyoruz o kadar.

Dizi kıyametten kurtulan bir avuç insanı konu alıyor. Bilim adamları, küresel ısınmanın önüne geçebilmek için dünyanın çekirdeğini soğutmaya kalkışır fakat işler tersine gider ve dünya donmaya başlar. Felaket kapıdadır. Bu felaketten kurtulmak için 1001 vagonlu bir tren inşa edilir. Yolcuları sınırlıdır. Parası olan canının fiyatıyla bir bilet alarak trene binecektir; kısacası kıyamet fakir olanın kapısına daha hızlı dayanır. Yolcular trene binecekleri sırada biletsiz insanlar trene binmeye kalkar ve hengame yaşanır. Tren; birçok insanın öldüğü ve son durak yeri olan istasyonu geride bırakarak bitmeyen yolculuğuna başlar.

Trenin içinde biletli yolcular ve kaçak giren biletsizler vardır. Biletsizler; kuyruk adı verilen en uç vagonda, sıkış pıkış yolculuk yaparlar üstelik dışarı çıkmalarına izin yoktur. 7 yıl süren bu yolculukta birçok isyan ederler ama nafile; her isyanda daha da azalarak dönerler vagonlarına. Kuyruğun tek bir amacı vardır. Güneşin girdiği, rahat yatağın olduğu bir hayat. Ön taraftakilerin amacı ise düzenlerinin bozulmaması. 7 yılın ardından trende bir cinayet işlenir ve ne tesadüftür ki trendeki tek cinayet detektifi kuyruktadır. Snowpiercer dizisinin hikayesi de burada başlar.

Snowpiercer Dizisini İzlemek İçin Üç Sebep

netflix- snowpiercer konusu- bilgitutuk.com

Konusu: Snowpiercer dizisi güç dengelerini güzel işlemiş. Sistemi insanın gittiği her yere götürebileceğini çok rahat görebiliyorsunuz diziyi izlerken. Kuyruktakilerle baştakilerin savaşı kıyamet öncesi hayatı anımsatıyor insana. Kuyruğun başını çeken lider bile niyeti ne kadar iyi olursa olsun masum insanların canına kıydı. Güç denilen olgunun insanı nasıl değiştirdiğini gördüğünüzde dışarıdaki kıyametin daha masum olduğunu düşünüyorsunuz.

netflix-snowpiercer-konusu

Görsel efektler. Dışarıdaki buz kütlelerini kıra kıra hiç durmadan yolunda ilerleyen treni hayranlıkla izliyorsunuz. Yapay gibi gelmiyordu.

Oyuncu kadrosu: Her biri ayrı ayrı övülmeyi hakkediyor çünkü işlerini çok iyi yapmışlar. Gözüme batan yada sevmediğim tek bir karakter dahi yok. Görsel güzelliği değil de projeyi ön planda tuttukları için yapımı tebrik etmem gerekiyor öncelikle. Dizide yakışıklı yada güzellik kavramı yoktu; rolünü ve işini iyi yapan oyuncular vardı.

Snowpiercer Konusu İtibariyle İzlenmeye Değer Mi.

Kesinlikle evet. İzleyici gözünde hak ettiği puanı alamamış olmasına rağmen kaliteli bir yapım olmuş. Dizi genel anlamışla kıyametten sonra kuyruk ve yönetimin çatışmasını anlatıyor olsa da vermek istedikleri mesaj çok anlamlıydı. Diziyi izlerken ilk başlarda kuyruktakilere acıyor, yönetime öfke besliyorsunuz. Kuyruk zayıf ve ezilen taraftaydı fakat daha sonra roller değişiyor ve kuyruk yönetimi ele alıyor. Bu seferde baştakiler kuyruğun ezilmişliğini yaşamaya başlıyorlar. Kuyruktakiler de yönetimin diktatörlüğüne bürünüyor. İşte o zaman anlıyorsunuz ki aslında mesele kuyruk yada baştakilerde değildi. Kuyruk ve başın ta kendisindeydi…

Snowpiercer dizi analizleri yazımı beğendiyseniz ve diğer yazılarımı merak ediyorsanız buyurun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.